gp001006.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
Polazna
O nama
Nasa misija
Dogadja se...
Kontaktirajte nas !
STA GRADJANE ZANIMA ?
Nasa misija je:
PRAVNA DRZAVA
 DEMOKRATIJA
  SIGURNOST
   ADEKVATNE PLATE
    VISE PENZIJE
     OBRAZOVANJE
      NAUKA
       INDUSTRIJA
        NOVE TEHNOLOGIJE

Svaka organizacija ima svoje ciljeve koji su njena pokretacka snaga - takve ciljeve ima i Gradjanski Pokret.

Mi zelimo stasati u organizaciju koja je respektabilna s vise aspekata, a prije svega, kao organizacija koja okuplja velik broj gradjana nase drzave koji imaju zajednicke interese i bore se za njihovo ostvarivanje. Koji su to ciljevi ?

To bi sami gradjani trebali reci, kada bi ih neko pitao. Medjutim, glas gradjana u BiH je zamro, i takvo stanje traje skoro dvije decenije.

Mi zelimo da se gradjani u BiH probude iz letargicnog stanja u kojem se nalaze i konacno zapocnu trezveno i na temelju argumenata razmisljati o buducnosti koja ceka i njih i njihove potomke.

Samo gradjani mogu izboriti pravo na buducnost ! To niko umjesto njih ne moze uraditi.

Ono sto nas duboko zabrinjava, jeste prilicna nezainteresiranost za ovu tematiku: srednjoskolaca, studenata i onih koji su postali akademski gradani, ali jos pripadaju mladoj generaciji.

Pitanje koje im postavljamo je sljedece:

DA LI VAM JE TOLIKO DOBRO DA NE RAZMISLJATE O SVOJOJ BUDUCNOSTI, BUDUCNOSTI VASE DJECE I BUDUCNOSTI OVE ZEMLJE ?

Ako jeste, onda nemate potrebu razmisljati o ovakvim temama. Ali, mi vjerujemo da imate jake razloge da se pozabavite razmisljanjem zasto i kako treba promjeniti sadasnje drustvo. Promjene ! To starija generacija, u stanju kakvom je sada, ne
moze uraditi. Zasto ?

Jednostavno: ta generacija je na izmaku snaga ili je krenula sasvim drugim putevima i primjenila druge (negradjanske) opcije u zivotu, koje NISU niti mogu biti primjenjene u Bosni i Hercegovini 21-stoljeca.

Da li ste svjesni, da najveci broj promjena u drustvima koja pripadaju zemljama EU nose VASI VRSNJACI ? Zbog cega onda to vi ne zelite ?
Kako raditi
gp003003.jpg
Snaga svjeze energije
aqua_blue_4.gif
aqua_blue_4.gif
Knjiga gostiju
Anketa
gp003002.gif
gp003001.jpg
gp001001.jpg
48.jpg
47.jpg