gp001006.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_3.gif
aqua_blue_4.gif
aqua_blue_4.gif
gp001004.jpg
Snaga svjeze energije
Polazna
O nama
Nasa misija
Kako raditi
Dogadja se...
Sta su rekli o gradjanskom pokretu...
SARAJEVO, 28.06.1998.god. (ONASA)

"Za razliku od vecine zemalja evropskog dijela bivseg Sovjetskog saveza i srednjoistocne Evrope, BiH nije imala nesto sto bi mogli nazvati gradjanskim pokretima neetnicke vrste, koji teze uspostavljanju modernog gradjanskog drustva, izjavio je britanski ambasador u BiH Carls Kraford (Charles Crawford). "
gp001003.jpg
                     DOBRO DOSLI NA WEB-STRANICU
                 GRADJANSKOG POKRETA (u osnivanju) !
Sta je to gradjanski pokret ? Koliko sami poznajemo principe gradjanskog drustva i demokratije ? Jesmo li spremni da u svakodnevnom zivotu vjerujemo u te principe i primjenimo ih kako bi nas zivot bio kvalitetniji ? Imamo li snagu da se borimo protiv drustvenih problema ?

Poznavanje temeljnih principa demokratije i funkcioniranja pravne drzave kroz zastitu svih, ne samo temeljnih ljudskih prava, instrument je u rukama obicnog gradjanina koji mu pomaze da shvati svoju ulogu u drustvu i drzavi - ulogu koja nije beznacajna niti mala.

Takoder, taj instrument pomaze gradjanima da prebrode sve probleme koji se javljaju usljed nefunkcioniranja nekog od segmenata drzavne vlasti. To je snazan instrument i mladih, i starih, i marginaliziranih i obespravljenih. Samo ga treba prepoznati i vjerovati u njega. To znaci: vjerovati u sebe i vlastitu moc da se mijenja svijet oko sebe, naravno na bolje..
Kontaktirajte nas !
WASHINGTON, 25.05.2005.god. (VOA)

"Organizacija za zastitu ljudskih prava "Freedom House" u svom najnovijem istrazivanju zakljucuje, da su nenasilni gradjanski pokreti najsnaznija sila u vecini uspjesnih tranzicija ka demokratiji. "Freedom House" zakljucuje da se sloboda i demokratija najbolje promoviraju jakim, sirokim i cvrstim gradjanskim koalicijama koje koriste nenasilne metode."
Stranica je optimizirana za preglednik sa postavkom 1024 x 768. Molimo, prihvatite koristenje ActiveX elemenata kada Vas browser upozori, kako bi ste mogli imati potpun pregled stranice.
gp001002.gif
Knjiga gostiju
Anketa
Posjeta od 15.04. '08 :
gp001001.jpg
11.jpg
12.jpg
14.jpg
13.jpg